خیار سبز درختی در مقایسه با نوع بوته ای آن به همراه نحوه کشت و نگهداری

خیار سبز درختی یکی از سبزیجات خوشمزه و خوش طعمی است که برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. خیار سیز درختی در مقایسه با نوع بوته ای آن به همراه نحوه کشت و نگهداری متفاوتی دارد. خیار درختی یکی از گیاهان بسیار قدیمی و محبوب است.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

خیار سبز درختی در مقایسه با نوع بوته ای آن به همراه نحوه کشت و نگهداری

خیار سبز درختی

خیار سبز درختی این گیاه طرفداران زیادی دارد. به همین دلیل بسیاری از کشاورزان بذر خیار می کارند و از این راه کسب درآمد می کنند.

خیار سبز درختی یکی از گیاهان خوراکی است که به میوه نیز معروف است، ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خیار در جهان محسوب می شود که سالانه مقادیر قابل توجهی از این محصول را تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می کند. کیفیت خیار ایرانی بسیار بالاست و به دلیل همین کیفیت و طعم لذیذ مغازه های زیادی به دنبال خرید خیار سبز از ایران هستند. در حال حاضر این محصول به بسیاری از کشورها مانند روسیه، عراق، قطر، عمان، ترکیه، افغانستان و … به صورت گسترده صادر می شود. به طور کلی خیار سبز به 3 نوع خیار، خیار معمولی و خیارشور مخصوص تقسیم می شود که هر کدام دارای انواع مختلفی هستند. ارزش غذایی بسیار بالای خیار و طعم جذاب این محصول باعث شده تا افراد زیادی تمایل به خرید خیار به صورت عمده و خرد داشته باشند، از طرفی این محصول در 4 فصل برداشت می شود، بنابراین امکان خرید و فروش خیار سبز از بازار به نام بازار فعال و دائمی.

خیار یکی از پرمصرف ترین صیفی جات در جهان است که دارای انواع مختلفی است، معمولا بخشی از خیارهای تولیدی به صورت تازه مصرف می شود و بخشی دیگر برای تهیه ترشی و ترشی استفاده می شود. بسیاری از مردم از خیار به عنوان میوه در مهمانی ها یا میان وعده استفاده می کنند به همین دلیل تقاضا برای خرید خیار بسیار زیاد است و بازار خیار همیشه رونق دارد. امروزه خیار به دو صورت حضوری و آنلاین به فروش می رسد، اگر کشاورز یا عرضه کننده عمده هستید، می توانید با حذف واسطه ها و فروش خیار به خریدار اصلی، سود بیشتری کسب کنید.

قیمت خیار تا حد زیادی به نوع آن بستگی دارد، خیار شامل انواع مختلفی از جمله خیار ایرانی، دیوا، سقراط، اصلاحی، ناگین، کاترینا، قلمی، خردار و … می باشد. قیمت خیارهای مذکور بسته به حجم تولید سالانه و تقاضای خرید آن متفاوت است که هر کدام از این ارقام را می توان در زمینه متفاوتی استفاده کرد. یکی از موارد دیگری که امروزه روی قیمت خیار تاثیر مستقیم دارد نحوه کاشت محصول است، به طور کلی خیار به سه روش گلخانه ای، بوته ای و درختی کاشت می شود که هر کدام کیفیت و قیمت خاص خود را دارند. از دیگر عوامل موثر بر قیمت خیار می توان به هزینه تولید، نرخ تورم، هزینه نیروی کار، کیفیت، اندازه، طعم و … اشاره کرد که هر یک از این عوامل به طور مستقیم بر قیمت خیار تاثیر می گذارد و نمی توان قیمت دقیق آن را بیان کرد.

معمولاً قیمت خیار در معرض نوسانات زیادی است، بنابراین خریدار می تواند با قیمت های بسیار متفاوتی در بازار مواجه شود. به طور کلی معیارهایی مانند اندازه، طعم، نوع و رنگ خیار باعث تغییراتی در قیمت خیار می شود. بنابراین قیمت به روز خیار را باید در زمان خرید از عمده فروش درخواست کرد. قیمت خیار تازه به مواردی مانند نوع کشت، حجم سفارش، هزینه تولید، نرخ تورم، کیفیت و … بستگی دارد که هر یک از این عوامل تاثیر مستقیمی بر قیمت خیار تازه دارد.

کاشت خیار سبز درختی

کاشت خیار سبز درختی امروزه انواع صیفی جات در بازار وجود دارد. بذر انتخابی یکی از انواع بذرهای موجود در بازار است. این دانه ها کاملا طبیعی بوده و عملکرد بالایی دارند. در مورد این دانه ها باید بدانید که این دانه ها به همان روش سنتی تهیه می شوند. بذر خیار درختی رسمی نیز بذر انتخابی است.

نحوه کاشت بذر خیار سبز درختی

رسمی ابتدا بذر خیار درختی آماده شده را به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید. پس از سپری شدن فصل سرما، زمین را به فضایی انبوه تبدیل می کند. سپس باید بذرها را در بالای سطح داغ آب در عمق 3 سانتی متری بکارید. پس از گذشت 55 روز از کاشت بذر این گیاه، گل های آن به میوه تبدیل می شوند. توجه داشته باشید که در هر چاله 3 تا 4 بذر کاشته شود. فاصله بوته ها را 50 تا 70 سانتی متر و فاصله هر ردیف را 8/1 تا 2 متر در نظر بگیرید. بهتر است بذر خیار را مستقیماً بکارید. ریشه این گیاه به حرکت بسیار حساس است. به همین دلیل کاشت با پیوند به هیچ وجه توصیه نمی شود. البته روش دیگری نیز برای کاشت این گیاه وجود دارد. به این ترتیب گیاه باید به سرعت گلدان شود و سپس به قطعه اصلی منتقل شود.

دما: دمای بین 17 تا 20 درجه سانتیگراد بهترین دما برای جوانه زنی رسمی بذر خیار در نظر گرفته می شود. برای کاشت این گیاه دمای هوا در طول روز باید بین 20 تا 24 درجه سانتیگراد باشد.

خاک: بهترین خاک برای پرورش این گیاه خاک سبک و نرم است. اما باید به PH خاک نیز توجه کنید. PH بین ۵/۵ تا ۷/۶ برای رشد این گیاه مناسب خواهد بود.

نور: این گیاه در مکان هایی با نور کافی و نور مستقیم خورشید رشد بسیار خوبی خواهد داشت. کمبود نور نیز به این گیاه آسیب می رساند و منجر به پژمردگی آن می شود.

آبیاری: باید خیارهای خود را هر 5 تا 7 روز به طور رسمی آبیاری کنید. در واقع باید برنامه آبیاری منظمی را برای این گیاه بر اساس نوع خاک آن در نظر بگیرید.

زمان مناسب برای کاشت بذر خیار رسمی یکی از عوامل مهم در برداشت محصولات با کیفیت از کشت رسمی بذر خیار، تعیین زمان مناسب برای کاشت گیاه است. با دانستن زمان مناسب برای کاشت هر گیاه می توانید نتیجه مطلوب را مشاهده کنید. این در صورتی است که با کاشت این گیاه در آب و هوای نامساعد محصولی با کیفیت بالا برداشت نکنید. اما چه زمانی باید خیار درختی بکارید؟ این گیاه از خانواده کدو تنبل است اما مانند آنها محصول تابستانی نیست. خیار رسمی در هوای کمی خنک بهتر رشد می کند. به همین دلیل در این دسته استثنا محسوب می شوند.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما